![]() |
برای دیدن تصویر در اندازه ی بزرگ، بر روی آن بکلیکید |
در روز ۳۰ ژوئن، ناهید و مشتری در عمل بسیار از هم دور بودند، ولی از چشم ما زمینیان بسیار نزدیک به همدر افق باختری شامگاه دیده می شدند.
در این تصویر همنهاده یدیجیتالی باکیفیت که پس از غروبِ یکی از روزهای نزدیک به اوج این همیستانی (مقارنه) باشکوه، از شهر پوزناندر باختر-مرکز کشور لهستانگرفته شده، هر دوی این سیاره های تابناک شامگاهی را در یک میدان دید تلسکوپی می بینیم.
در واقع در زمان گرفتن این عکس، غول گازی راه راه مشتری حدود ۹۱۰ میلیون کیلومتر از لهستان فاصله داشت، یعنی بیش از ۱۱ بار دورتر از هلال ناهید که فاصله اش از لهستان تنها ۷۸ میلیون کیلومتر بود. ولی از آن جایی که قطر سیاره ی غول پیکر مشتری بیش از ۱۱ برابر قطر ناهید است، هر دو سیاره تقریبا با یک اندازه ی زاویه ایدیده می شدند.
بی شک، ستاره شناس لهستانی سده ی ۱۶، نیکلاس کوپرنیکهم از دیدن این نمای تلسکوپی که همزمان هلال ناهیدو چهار ماه گالیه ای مشتری را نیز در بر دارد لذت می برد. نمایماه های مشتری و گام های هلال ناهید از جمله شواهدی بودند که کوپرنیکدر گسترش نظریه ی مدل خورشید-مرکزیبرای سامانه ی خورشیدی از آن ها بهره برد.
در همین زمینه: * عکسی که می توانست گالیله را دیوانه کند
در همین زمینه: * عکسی که می توانست گالیله را دیوانه کند
واژه نامه:
Venus - Jupiter - conjunction - planet - sunset - Poznań - Poland - gas giant - crescent - angular size - Nicolaus Copernicus - Galilean moon - moon - Copernican - heliocentric - solar system
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان