این تصویر رنگی در ۱ ماه می ۲۰۱۳ توسط دوربین زاویه گسترده ی (WAC) نصب شده روی فضاپیمای مسنجرناسا که در حال چرخش به گرد سیاره ی تیر یا عطارداست گرفته شده، و دهانه ی برخوردیِ هوناتانیان (Hovnatanian)را نشان می دهد. نام این دهانه برگرفته از نام نقاش آمریکایی، هاکوپ هوناتانیاناست.
![]() |
شکل بیضیگون دهانه ی هووناتانیان و رگه های روشنی که مانند بال پروانه از آن بیرون زده اند نشان می دهد که این دهانه از برخوردی با زاویه ی بسیار کج پدید آمده است. روشنی رگه ها نمایانگر آنست که در زمانی نسبتا تازه روی سیاره ی تیر پدید آمده اند.
این عکس بر پایه ی برنامه ی تصویربرداری رزولوشن بالا با مجموعه ی ۱۱ رنگ گرفته شد. گرفتن عکس هایی با ۱۱ رنگ یک برنامه ی تازه است که از ماه مارس ۲۰۱۳ آغاز شده و در آن، همه ی ۱۱ فیلتر رنگی باند باریک دوربین مسنجر به کار گرفته می شود. از آن جایی که حجم داده های چنین عکس هایی بالا است، تنها ویژگی هایی (عارضه هایی) که از نظر علمی ارزش توجه دارند برای تصویربرداری با همه ی ۱۱ رنگ برگزیده می شوند.
فضاپیمای مسنجر (MESSENGER) نخستین فضاپیماییست که وارد مدار گردش به دور سیاره ی تیر شده. این کاوشگر با هفت دستگاه علمی و با بررسی علمی رادیویی، در حال گشودن رازهای تاریخ و فرگشت این درونی ترین سیاره ی سامانه ی خورشیدی است. مسنجر تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار عکس گرفته و مجموعه های گسترده ای از داده های دیگر را گرد آورده، و می تواند تا اوایل ۲۰۱۵ به عملیات مداریاش ادامه دهد.
در همین زمینه: * یک دور چرخش سیاره تیر را ببینید * این رنگ واقعی سیاره تیر است * و سرانجام، مسنجر به تیر رسید * کشف چاله هایی روی سیاره تیر که در منظومه خورشیدی یگانه اند * چاله های شگفت انگیز سیاره تیر * میکی ماوس روی سیاره تیر دیده شد! * گودال خندان روی سیاره تیر * این نقطه از سیاره تیر [تقریبا] هرگز تاریک نمی شود
واژه نامه:
واژه نامه:
Wide Angle Camera - WAC - NASA - MESSENGER - Mercury - Hovnatanian crater - Hakop Hovnatanian - crater - elliptical - ray - narrow-band - planet - solar system
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان