Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

شراره خورشید از نگاهی دیگر

$
0
0
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
منطقه ی فعال خورشیدی ۲۱۹۲ یا  AR2192بزرگ ترین گروه لکه ای بوده که در ۲۴ سال گذشته بر روی خورشید دیده شده.
این منطقه پیش از آن که در پایان ماه اکتبر، همراه با خورشید بچرخد و به سمتی از آن که رو به زمیننیست برود و از چشم ما پنهان شود، شش شراره ی بزرگ و پرانرژی رده ی X فوران کرد. شدیدترین شراره ی آن در روز ۲۴ اکتبر فوران شد که آن را در این تصویر چشمگیر و خیره کننده ی رصدخانه ی مدارگرد دینامیک خورشیدی (SDO) می بینید.
این تصویر از همگذاری رنگینماهایی درست شده که در سه طول موج گوناگون از نور نهایت-فرابنفش ثبت شده اند: ۱۹۳ آنگستروم به رنگ آبی، ۱۷۱ آنگستروم به رنگ سفید، و ۳۰۴ آنگستروم به رنگ سرخ.
تابش ناشی از اتم های به شدت یونیده ی آهن و هلیوم در راستای خطوط میدان مغناطیسی دیده می شود که در پلاسمایداغِ فام سپهربیرونیو تاج خورشید حلقه زده اند. زیر آن ها، شیدسپهریا فوتوسفر خورشید را می بینیم که خنک تر از بخش های بالایی است و در نتیجه در طول موج های نهایت فرابنفش، تیره دیده می شود.
پردازش این تصویر همنهاده که وضوحی استثنایی دارد با بهره از یک الگوریتم ریاضی تازه (NAFE) انجام شده؛ در این شیوه، نوفه (نویز) و درخشش تصویر در نهایت فرابنفش به گونه ای تراز می شود که جزییات ریز تصویر به طور اعتمادپذیری افزایش می یابد. 

این گروه لکه ای را در چندین پست وبلاگ، از جمله این جا دیده بودید: * خورشید و لکه هایش در آسمان ایران

واژه نامه:
Solar Dynamics Observatory - active region - AR2192 - sunspot - Earth - Sun - X-class flare - wavelengths - extreme ultraviolet - angstrom - Iron - Helium - atom - magnetic field line - plasma - chromosphere - corona - photosphere - mathematical algorithm - NAFE

منبع: apod.nasa.gov

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>