Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

سایه زمین به جز سرخ، "آبی"هم می‌شود!

$
0
0
تصویر در اندازه‌های بزرگ- بزرگ‌تر (۲.۹ مگ)
حرف از ماه‌گرفتگیکه شود، رنگ سرخ آن به ذهن می‌آید. هسته‌ی سایه‌ی زمین در اثر پراکنش جَوی ته‌رنگی سرخ دارد، و هنگامی که بر روی ماه می‌افتد، چهره‌ی ماه هم به رنگ سرخ غروب زمین می‌گراید. ولی برخی از بینندگان ماه‌گرفتگی روز جمعه، ۵ امرداد رنگ دیگری هم روی آن دیده بودند: آبی!

پیتر لوونشتاین از موتاریزیمبابوهمی‌گوید: «درست پیش از آن که سایه‌ی زمین ماه را به طور کامل در خود فرو ببرد، لبه‌ی قرص ماه به رنگ آبی روشن در آمد. من این پویانمایی (gif) را با بهره از ۲۱ عکس جداگانه که در یک بازه‌ی ۱۰ دقیقه‌ای گرفته بودم درست کرده‌ام.»

تصویر ثابت دیگری که وی بعدتر گرفته بود رنگ آبی روشنِ لبه‌ی بخش درونی سایه‌ی سرخ زمین را به خوبی نشان می‌دهد.

خوب این رنگ آبی از کجا آمده؟ از لایه‌ی ازون.

پژوهشگر ماه‌گرفتگی، دکتر ریچارد کین، استاد بازنشسته‌ی دانشگاه کلرادو چنین توضیح می‌دهد: «بیشتر نوری که در هنگام ماه گرفتگی، ماه را روشن می‌کند از درون لایه‌ی پوش‌سپهر (استراتوسفر) جو زمین گذشته و به دلیل پراکنشبه سرخی گراییده است. ولی نوری که از بخش بالایی پوش‌سپهر می‌گذرد، به درون لایه‌ی ازون نفوذ می‌کند. لایه‌ی ازون نور سرخ را درمی‌آشامد (جذب می‌کند) و در نتیجه پرتویی که از آن می‌گذرد و بر ماه می‌افتد عملا آبی‌تر می‌شود.»

وی می‌گوید این نور می‌تواند مانند حاشیه‌ای آبی به گرد رنگ سرخ دیده شود.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
lunar eclipse - Earth - scattering - Moon - Peter Lowenstein - Mutare - Zimbabwe - ozone - Dr. Richard Keen - University of Colorado - stratosphere

منبع: spaceweather

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>