![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
در قلب سحابی شکارچی -نزدیک مرکز این نمای واضح و باکیفیت کیهانی- چهار ستارهی داغ و سنگین وجود دارد که به نام "ذوزنقه"شناخته میشوند. این ستارگان که با هم در ناحیهای به شعاع نزدیک به ۱.۵ سال نوری جای گرفتهاند، چهار ستارهی اصلی از خوشهی ستارگاندرون سحابی شکارچیاند.
سرچشمهی کل برافروختگی و درخششی که در سرتاسر این منطقهی پیچیدهی ستارهزایی دیده میشود، پرتوهای فرابنفش یونندهای (یونیده کنندهای) است که از ستارگان ذوزنقه و بیش از همه از پرنورترین آنها یعنی ستارهی "تتا ۱ شکارچی سی"میتابد.
خوشهی ستارگان شکارچی در حدود سه میلیون سال سن دارد و در روزگار جوانیش از این هم فشردهتر بوده. یک بررسی توانیک (دینامیک) که به تازگی انجام شده نشان میدهد که برخوردهای افسارگسیختهی ستارگاندر دورهی جوانی خوشه، احتمالا باعث پدید آمدن سیاهچالهای به جرم بیش از ۱۰۰ برابر جرم خورشید شده است.
وجود یک سیاهچاله درون این خوشه میتواند دلیل سرعت بالای ستارگان ذوزنقه را روشن کند. فاصلهی سحابی شکارچی از ما حدود ۱۵۰۰ سال نوریست، پس این سیاهچاله میتواند نزدیکترین سیاهچالهی شناخته شده به سیارهی زمین به شمار آید.
--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
Orion Nebula - Trapezium - Star Cluster - Ultraviolet - Theta 1 Orionis C - star forming region - black hole - Sun - planet - Earth
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان