Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

دورگه سنگین وزن

$
0
0
این تصویر در اندازه‌ی بسیار بزرگ‌تر (۲.۸ مگابایت)
در این تصویر تلسکوپ فضایی هابلاِسا/ناسا کهکشانی چشمگیر و توجه‌برانگیز به نام یوجی‌سی ۱۲۵۹۱ را می‌بینیم. یوجی‌سی ۱۲۵۹۱ که از رده‌ی کهکشان‌های S0/Saشناخته شده، چیزی میان کهکشان‌های عدسیو مارپیچیاست.

این کهکشان با فاصله‌ی ۴۰۰ میلیون سال نوری زمین، در باختری‌ترین بخش ابرخوشه‌ی ماهی-برساووشجای گرفته، یک زنجیره‌ی بلند از خوشه‌های کهکشانیکه تا صدها میلیون سال نوری درازا دارد و نزدیک به ۴۰ درجه از آسمان نیمکره‌ی شمالی را می‌پوشاند. این ابرخوشه یکی از بزرگ‌ترین ساختارهای شناخته شده در جهان هستی است.

خود یوجی‌سی ۱۲۵۹۱ هم شگفت‌انگیز است، زیرا جرمی باورنکردنی دارد. جرم این کهکشان و هاله‌اشروی هم چند صد میلیارد برابر جرم خورشید است؛ چهار برابر سنگین‌تر از راه شیری. سرعت چرخش آن هم باورنکردنی است و با سرعت‌هایی نزدیک به ۱.۸ میلیون کیلومتر بر ساعت دور خود می‌چرخد!

رصدهایی که به کمک هابل انجام می‌شود به دانشمندان در بررسی جرم یوجی‌سی ۱۲۵۹۱، و تعیین این که آیا تنها در گذر زمان و به آرامی رشد کرده، یا این که به گونه‌ای نامعمول در پی برخورد و ادغام با کهکشان بزرگ دیگری در گذشته به این جرم دست یافته کمک می‌کند.

--------------------------------------------
به تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:

واژه نامه:
NASA - ESA- Hubble Space Telescope- galaxy- UGC 12591- S0/Sa- lenticular- spiral- Pisces–Perseus Supercluster- galaxy cluster - Sun-

منبع: spacetelescope

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>