![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
فضاپیمای نیوهورایزنز در راه سفرش به سوی پلوتو عکسهای خیرهکنندهای هم از سیارهی مشتری گرفت.
مشتری که به داشتن یک لکهی سرخ بزرگآوازه دارد، به خاطر نوارهای منظم و افقی ابرهایش که حتی از پشت تلسکوپهای کوچک نیز پیداستشناخته شده. در این عکسکه نیوهورایزنز در سال ۲۰۰۷، از نزدیک خط پایانگر (مرز شب و روز) مشتری گرفته، گونهگونی گستردهیساختارهای ابری این غول گازی دیده میشود.
در انتهای سمت چپ، نزدیک ترین ابرها به قطب جنوب مشتری را میبینیم. در این نقطه، گردابهاو چرخههای پُرآشوب در ناحیهای تیره به نام "کمربند"که به دور سیاره حلقه زده به چشم میخورند. حتی در ناحیههای رنگ روشن، ساختارهایی شگرف و هراسانگیز دیده می شود که الگوهای موجی پیچیدهایآنها را تکمیل کردهاند. انرژیای که به پیدایش این موجها انجامیده بیشک از زیر آنها میآید.
فضاپیمای نیوهورایزنزکه در میان همهی کاوشگرهای فضایی تاکنون بیشترین سرعت پرتابرا داشت، در سال ۲۰۱۵ ماموریت اصلی خود، یعنی گذشتن از کنار پلوتو را پیروزمندانه انجام دادو اکنون دارد مسیرش رو به بیرون برای گذشتن از کنار یکی دیگر از اجرام کمربند کویپربه نام 2014 MU69در سال ۲۰۱۹را ادامه میدهد.
البته پیش از آن و در آیندهی بسیار نزدیک رویارویی دیگری انجام میشود که فضادوستانبا هیجان چشمانتظارش هستند: رسیدنفضاپیمای جونوبه مشتری در دوشنبهی آینده.
--------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
New Horizons - Jupiter - Pluto - Great Red Spot - cloud band - terminator - Jovian giant - South Pole - whirlpool - belt - zone - Kuiper belt - 2014 MU69 - Juno
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان