Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

بارش شهابی در آسمان نیمکره جنوبی

$
0
0
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
بارش شهابی سالانه یدوپیکری (جوزایی) این بار هم ناامیدمان نکرد و پیش از سپیده دم روز ۱۴ دسامبر، با گذشتن سیاره ی زمین از درون گرد و خاک های سیارک فعال"۳۲۰۰ فیتون"به اوج خود رسید.
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
در این چشم انداز شبانه ی نیمکره ی جنوبیبارش همین شهاب ها را می بینیم که رد همگی آن ها به کانون بارشدر صورت فلکی دوپیکر (جوزا) می رسد.
برای پدید آوردن این تصویر، به مدت ۵ ساعت چندین عکس جداگانه از رد شهاب ها گرفته شد. در همگذاری پایانی، نمای تک تک آن ها به چشم انداز پرستاره ی آسمان بر فراز تلسکوپ های ۶.۵ متری ماژلان در رصدخانه ی لاس کامپاناس کارنگی شیلی افزوده شدند.
دو ستاره ی درخشان پای شکارچی (رجل جبار) در صورت فلکی شکارچی، و شباهنگ، در کنار کهکشان که دارد رو به سرسویآسمان به پیش می رود می درخشند.
کانون بارش نزدیک ستارگان کاستور و پولوکس (دوقلوهای جوزا)، پایین و نزدیک افق است. این رد شهاب ها همگی با یکدیگر همراستا (موازی) هستند ولی به دلیل اثر دورنما چنین به نظر می رسد که همگی در یک نقطه به هم می رسند، درست مانند ریل های قطار که از چشم ما در دوردست به هم می رسند.
شهاب های دوپیکری با سرعتی نزدیک به ۲۲ کیلومتر بر ثانیه وارد جو زمینمی شوند.

واژه نامه:
Earth - Geminid meteor shower - planet - asteroid 3200 Phaethon - radiant - Gemini - Magellan telescopes - Rigel - Orion - Sirius - Milky Way - zenith - Castor - Pollux - star - meteor

منبع: apod.nasa.gov

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>