Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

نمای سه بعدی از گودال های مسیه روی ماه

$
0
0
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
بسیاری از خوشه های ستاره ای و سحابی های درخشان آسمان سیاره ی زمین با نام اخترشناس "شارل مسیه"خوانده می‌شوند که در سده ی ۱۸ میلادی، کاتالوگ پرآوازه ای از این اجرام پدید آورد. نام وی همچنین بر این دو دهانه ی بزرگ و چشمگیر روی ماه نیز نهاده شده.
این دو دهانه که بر روی سطح تیره و هموار دریای باروریماه پدید آمده اند، به نام های مسیه (چپ) و مسیه آشناخته می‌شوند و اندازه هایشان به ترتیب برابر با ۱۵ در ۸ و ۱۶ در ۱۱ کیلومتر است.
شکل این دو دهانه کشیده (بیضی) است، زیرا جسم برخوردیکه از چپ به راست حرکت می کرده، با زاویه ی بسیار کم و بسته ای به سطح خورده و این گودال ها را پدید آورده است.
برخورد با زاویه ی بسته همچنین باعث پدید آمدن دو رگه ی روشناز مواد شده که روی سطح به سمت راست و تا بیرون از چارچوب تصویر کشیده شده اند (عکس روبرو را ببینید).
این تصویر خیره کننده ی سه بعدی (استریو) که برای دیدنش نیاز به عینک سرخ/آبی (با عدسی سرخ سمت چپ) دارید، از همگذاری دو عکس رزولوشن بالا درست شده که به هنگام سفر آپولو ۱۱ به ماه گرفته شده بودند (عکس های AS11-42-6304و AS11-42-6305).

Messier Craters - Stereo - Apollo 11 - nebula - star cluster - planet - Earth - Charles Messier - crater - Moon - Sea of Fertility - Mare Fecunditatis - Messier - Messier A - shallow-angle - impactor - ray - red/blue glasses - AS11-42-6304 - AS11-42-6305 - Apollo 11

منبع: apod.nasa.gov

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>