Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

گوی های زردی که نشانگر آغاز زندگی ستارگان بزرگند

$
0
0
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
این نمای خیره کننده توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر ثبت شده و در آن، طول موج های فروسرخ۳.۶، ۸.۰، و ۲۴.۰ میکرون که با چشم انسان دیده نمی شوند به رنگ های دیدنی (مریی) سرخ، سبز، و آبی به نمایش در آمده اند.
آنچه در تصویر می بینید ابرهای کیهانی گاز و غبار در W۳۳ هستند، یک مجموعه ی غول پیکر ستاره زا در فاصله ی حدود ۱۳۰۰۰ سال نوری زمین، نزدیک صفحه ی کهکشان راه شیری.
ولی این گوی های زرد درون W۳۳ چیستند؟ 
شهروند-دانشمندان همکار در پروژه ی اینترنتی راه شیری (Milky Way Project) این ساختارها را با کاوش و بررسی تصاویر تلسکوپ اسپیتزر یافتند و بارها و بارها درباره ی این پدیده ها که آن ها را "زردگوی"نامیده اند از پژوهشگران پرسیده و توضیح خواسته اند. 
اکنون پاسخ پرسش های آن ها یافته شده:
زردگوی های درون تصاویر اسپیتزریکی از گام آغازین پیدایش ستارگان بزرگ با جرم ۱۰ تا ۴۰ برابر خورشید را نشان می دهند. رنگ آن ها به این دلیل زرد است که از روی هم افتادن مناطقی با رنگ های سرخ و سبز تشکیل شده اند، رنگ هایی که در طول موج های اسپیتزر، شناسه ی غبار و مولکول های آلی PAHهستند.
زردگوی ها گامی از زندگی ستاره را نشان می دهند که در آن، ستاره ی بزرگ نوزاد هنوز گاز و غبار پیرامونش را پس نزده و حفره ای در آن پدید نیاورده، و در عکس های اسپیتزر همانند حبابی با مرکز سرخ و لبه ی سبز دیده می شود.
این تصویر اسپیتزر گستره ای به پهنای زاویه ای ۰.۵ درجه، هم ارز ۱۰۰ سال نوری را در فاصله ی برآورد شده ی W۳۳ در بر می گیرد.
گفتنی است پروژه ی راه شیری تنها بخشی از برنامه ی فراگیرتر Zooniverseاست.

واژه نامه:
Yellow Balls - W33 - Infrared - wavelength - Spitzer Space Telescope - plane - Milky Way Galaxy - Citizen scientist - Milky Way Project - star formation - organic molecule - PAH - star - Zooniverse

منبع: apod.nasa.gov

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>