Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

کاوشگر فیله بر کجای این سطح می خواهد بنشیند؟

$
0
0
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
فیله می خواهد بر کجای این سطح فرود بیاید؟
روزتا، فضاپیمای روباتیکسازمان فضایی اروپا (ESA) هم اکنون در حال گردش به دور دنباله دار 67-P/چوریموف-گراسیمنکواست و سرانجام باید تصمیم گرفته شود که فیله (Philae)، کاوشگر سطح نشین مکانیکی‌اش را بر کجای این دنباله دار بنشاند.
روزتا که اوایل همین ماه به مقصد رسید، این روزها عکس های بسیار دقیق و پرجزییاتی از هسته ی شگفت انگیزاین دنباله دار می فرستد تا زمینیان از روی آن ها جایگاه فرودی را برای کاوشگرش برگزینند.
نزدیک بالای این تصویر، سر هسته ی دنباله دار را می بینیم که سطحی ناهموار و پر از شیار دارد، و نزدیک پایین تصویر هم بدنه ی دنباله دار به چشم می خورد که سطحش چهل تکه ایست از تپه های دندانه دار و پرشیبو پهنه های گسترده. به نظر می رسد برخی از این پهنه های گسترده که هم روی بدنه و هم سردنباله دار دیده می شوند سطحی نسبتا هموار دارند.
در ناحیه ی پیوند سر و بدنه که به نام گردن دنباله دار خوانده شده و در مرکز تصویر دیده می شود هم نوار به نسبت گسترده ای با خاکی به رنگ روشن را می بینیم که در برخی جاهایش تخته سنگ های بزرگبه چشم می خورد.
روزتااحتمالا در یکی از روزهای ماه نوامبر کاوشگر فیله را بر روی این هسته ی تیره ی دنباله دار که به اندازه ی یک کوه است خواهد نشاند.
در تصویر زیر، این دنباله دار به شیوه ی دیجیتالی به چشم انداز شهر نیویورک افزوده شده تا بزرگیش را دریابید:
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر
واژه نامه:
Philae - ESA - Rosetta - Comet 67P/ Churyumov-Gerasimenko - lander - comet - nucleus

منبع: apod.nasa.gov

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>