![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۴.۷ مگ) |
آتشفشان رایکوک (Raikoke) از جزایر کوریل، برخلاف دیگر همسایگانش در شبهجزیرهی کامچاتکافعالیت کمی دارد. پیش از این، تازهترین فورانهای این جزیرهی کوچک و بیضی-شکل در ۱۹۲۴ و ۱۷۷۸ بوده.
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
دورهی خفتگی این آتشفشان در روز ۲۲ ژوئن ۲۰۱۹، حدود ۴:۰۰ بامداد به وقت محلی پایان یافت و تودهی گستردهای از خاکستر و گازهای آتشفشانی از درون دهانهی ۷۰۰ متریاش بیرون زد. چندین ماهواره -همچنین فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی- برخاستن این تودهی انبوه، روان شدنش به سوی خاور، و کشیده شدنش به درون چرخهی توفند باربارا در شمالاقیانوس آرامرا دنبال کردند.
فضانوردان در بامداد ۲۲ ژوئن این عکس را از تودههای دود این آتشفشان گرفتند که داشت در ستونی باریک به بالا میرفت و سپس در بخشی از ستون که به نام "منطقهی چتر"شناخته میشود پخش و گسترده میشد. این منطقه جایی از ستون دود آتشفشان است که در آن، چگالی دودها با چگالی هوای پیرامون همتراز میشود (به تعادل میرسد) و دودها دیگر از آنجا بالاتر نمیروند. حلقهی ابری که در پایهی ستون دود است به نظر میرسد از بخار آب باشد.
این عکس را یکی از فضانوردان گروه اعزامی ۵۹ ایستگاه فضایی با یک دوربین دیجیتال نیکون دی۵گرفته.
-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Kamchatka Peninsula - Raikoke Volcano - Kuril Islands - crater - International Space Station - North Pacific - volcanic plum - umbrella region - density - Nikon D5 - Expedition 59 - ISS
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان