دنباله دار لاوجوی (C/2013 R1) که پس از دور زدن خورشید دارد به فضای بیرونی سامانه ی خورشیدی بر می گردد و شب به شب کم نورتر می شود، هنوز هم در آسمان سیاره ی زمین دیده می شود و از پشت دوربین های دوچشمی یا تلسکوپ های کوچکچهره ی خوش ریختش را به رخ می کشد.
![]() |
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
نزدیک دنباله دار، ستاره ی پرنور "آلفا ماراَفسای" (مارافسای: مارگیر، افسون کننده ی مار) به چشم می خورد که به نام "سرِ مار" (به زبان عربی: راس الحیه) هم شناخته می شود.
البته ساختارمار-مانندی که زیر این آسمان دیده می شود همان دیوار بزرگ و باستانی چیندر راستای بخش پان لونگ شندر شمال خاور پکن است. پان لونگ شن به معنای یک "اژدهای چنبره زده"است.
این چشم انداز شانسی و جابجا شونده (منظور آسمان است) با یک دوربین دیجیتال و به کمک عدسی تله فوتوطی دو بار نوردهی پشت سر هم ثبت شده. با همگذاری این دو نما، چشماندازی طبیعی از پیشزمینه و آسمان نیمه روشن ثبت گردید.
واژه نامه:
solar system - Comet Lovejoy - C/2013 R1 - planet - Earth - binoculars - star - Ophiuchus - Serpent Bearer - Alpha Ophiuchi - Rasalhague - Great Wall of China - Panlongshan - Beijing - coiled dragon - telephoto lens
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان