دنبالهدار نویافتهی "ماخهولتز-فوجیکاوا-ایواموتو" (سی/۲۰۱۸ وی۱) دم در آورده! آن هم دوتا! میشاییل یاگر از اتریشدر شب ۱۸ نوامبر این دنبالهداررا که داشت در صورت فلکی دوشیزهبه پیش میرود به تصویر کشید.
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۲.۵ مگ) |
ولی چرا دنبالهدار ماخهولتز-فوجیکاوا-ایواموتو دو دم دارد؟
حقیقت اینست که تقریبا همهی دنبالهدارها دو دم دارند. با گرم شدن هستهی یک دنبالهدار زیر نور خورشید، آمیزهای از گاز و غبار از آن جدا شده و در فضا پخش میشود. چیزی نمیگذرد که این آمیزهی گاز و غبار به دو دم جدا بخش میشود: "دم یونی"گازی که یکراست در جهت باد خورشیدیکشیده میشود، و یک "دم غباری"که سنگینتر است و در برابر فشار باد خورشیدی پایداری کرده و کمابیش در همان راستای مدار دنبالهدار پخش میشود. در این تصویر پویای میشاییل یاگر، دم بلند یونی به بالا، سمت چپ کشیده شده و دم غباری که کوتاهتر است هم رو به بالا، سمت راست.
به نظر میرسد این نخستین دیدار دنبالهدار ماخهولتز-فوجیکاوا-ایواموتو از بخش درونی سامانهی خورشیدی است و مداری تقریبا سهمیدارد. این دنبالهدار در ۳-۴ دسامبر (۱۲-۱۳ آذر) به نزدیکترین نقطهی مدارش به خورشید، یعنی فاصلهی ۰.۳۸ یکای اخترشناسی میرسد (درون مدار تیر). در ۲۷ نوامبر (۶ آذر) هم از فاصلهی ۰.۶۷ یکای اخترشناسی زمین خواهد گذشت. قدر آن اکنون ۸+ است و دوستداران دنبالهدارها میتوانند آن را پیش از سپیدهدم در صورت فلکی دوشیزه پیدا کنند.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Comet Machholz-Fujikawa-Iwamoto - C/2018 V1 - tail - Michael Jaeger - Jauerling - Austria - constellation Virgo - sun - ion tail - solar wind - dust tail - solar system - parabolic - Mercury - Earth
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان