Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

حباب ظریف ولی غول‌پیکر کیهانی

$
0
0
این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
این جلوه‌ی شبح‌گونِ میان‌ستاره‌ای که از بادهای یک ستاره‌ی سنگین پف کرده و "باد"شده، به گونه‌ای شگفت‌انگیز نمایی آشنا دارد. این جرم با عنوان ان‌جی‌سی ۷۶۳۵ فهرست‌بندی شده و به نام ساده‌ی سحابی حبابنیز شناخته می‌شود.
این حباب با قطر ۷ سال نوری بر خلاف ظاهر لطیف و ظریفش، نشانگر فرآیندها و فعالیت‌های شدید و خشنی‌ست که هم اکنون نیز در آن جریان دارند.
بالا و سمت راست مرکز حباب، یک ستاره‌ی داغ از رده‌ی Oجای دارد که صدها هزار بار درخشان‌تر و تقریبا ۴۵ بار پرجرم‌تر از خورشید ما است. بادهای شدید و پرتوهای پرانرژی که از این ستاره می‌وزند به باد شدن و پف کردن این ساختار گازِ برافروختهانجامیده؛ گازهای برافروخته‌ای که در کنار مواد چگال‌ترِ موجود در ابر مولکولیپیرامون سحابیقرار دارد.
سحابی فریبنده‌ی حباب حدود ۷۱۰۰ سال نوری از زمین دور است و در صورت فلکی خودسِتا و مغرور خداوند اورنگ (کاسیوپیا، ذات‌الکرسی) جای دارد.
این نمای فریبنده و باکیفیت از این بادکنک کیهانی از پیوند داده‌هایسال ۲۰۱۶ تلسکوپ فضایی هابل به دست آمده که برای نمایاندن گسیلش‌های شدید باندباریک در آن بازپردازش شدندو نمایی با رنگ تقریبا واقعی را از آن نشان می‌دهد. [داده‌های اصلی در سال ۲۰۱۶ هابل را اینجا دیدید: * یک حباب رنگارنگ برای ۲۶ سالگی تلسکوپ هابل]


--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
NGC 7635 - Bubble Nebula - O-type star - Sun - stellar wind - molecular cloud - constellation Cassiopeia - Hubble Space Telescope - nebula - narrowband

منبع: apod.nasa

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>