![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
این تصویر موزاییکی گسترده و زیبا حدود ۲۰ درجه از آسمان سیارهی زمین را میپوشاند.
این منطقهی پر از سحابینزدیک لبهی ابَرحباب شکارچی-جویجای دارد، فضایی که با پوستههای چسبیده و روی هم افتادهی گاز و غبار در دل ابرهای مولکولی نزدیک صفحهی کهکشان راه شیری پر شده.
در سمت چپ تصویر، سحابی بزرگمرغ دریاییرا میبینیم که از دو بخش تشکیل شده: سحابی گسیلشیانجیسی ۲۳۲۷ که سر آن را ساخته و آیسی ۲۱۷۷که پراکندهتر است و بدن و بالهای آن را پدید آورده. بالهای سحابی مرغ دریایی حدود ۳۸۰۰ سال نوری از ما فاصله دارند و با پهنای ۲۴۰ سال نوری، همچنان در بازوی مارپیچی خودمان (بازوی شکارچی) جای دارند.
شباهنگآبیفام، ستارهی آلفای صورت فلکی سگ بزرگکه به نام شعرای یمانی هم شناخته میشود و پرنورترین ستارهی شبهای سیارهی زمین است به خوبی در سمت راست چارچوب دیده میشود، ولی بسیار از آن سحابیها به زمین نزدیکتر است و تنها ۸.۶ سال زمان میبرد تا نورش به چشم ما برسد.
اگر این تصویر بزرگرا به دقت بررسی کنید، خوشهی ستارهای مسیه ۴۱که به نام انجیسی ۲۲۸۷ شناخته میشود، و سحابی کلاهخود ثورو چند جرم دیگر که نامشان در تصویر دوم آورده شده را هم خواهید یافت.
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
--------------------------------------------
به کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان بپیوندید:
واژه نامه:
planet - Earth - nebula - Orion-Eridanus supperbubble - molecular cloud - plane - Milky Way Galaxy - Seagull Nebula - emission nebula - NGC 2327 - IC 2177 - local spiral arm - Sirius - alpha star - Canis Major - star - star cluster - Messier 41 - NGC 2287 - Thor's Helmet
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان