Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

همنوع ولی بسیار متفاوت

$
0
0
اگرچه تتیسو ژانوسهر دو به گرد سیاره ی کیوان (زحل) می چرخند و هر دو نیز کمابیش از موادی یکسان ساخته شده اند، ولی دنیاهایی بسیار متفاوتند. بیشتر این تفاوت هم به اندازه ی آن ها ربط دارد.

تتیس با پهنای ۱۰۶۲ کیلومتر به اندازه ی کافی بزرگ بوده که کروی شود و ساختارهای زمین شناختی گوناگونی مانند شکافت هاو دشت های هموار، به همراه برخی ویژگی های رازگونه ی کمانی-شکل بر روی آن پدید آید. ولی ژانوس یا جانوس که بسیار از آن کوچک تر است و پهنایش تنها به ۱۷۹ کیلومتر می رسد، پیکره ای نامنظم دارد و (تاکنون) به جز دهانه های برخوردی، نشانه های چندانی از فعالیت زمین شناختی بر روی آن دیده نشده.

دیدگاه این عکس رو به سمت آفتاب گرفته ی حلقه های کیوانو حدود ۱ درجه بالای صفحه ی آن هاست. عکس در نور دیدنی (مریی) و با دوربین زاویه-گسترده ی فضاپیمای کاسینی (WAC) در روز ۲۳ نوامبر ۲۰۱۵ گرفته شده.

در زمان گرفته شدن این عکس، فاصله ی فضاپیمای کاسینی از تتیس حدود ۴۴۰۰۰ کیلومتر و زاویه ی خورشید-تتیس-فضاپیما یا زاویه ی گامهم ۵۴ درجه بوود. هر پیکسل تصویر هم ارز ۳ کیلومتر است.

--------------------------------------------

کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:

واژه نامه:
Tethys - Janus - Saturn - geology - chasm - plain - ring - ring plane - Cassini spacecraft - wide-angle camera - WAC - Sun - phase angle

منبع: nasa

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>