![]() |
این تصویر در اندازه ی کمی بزرگ تر |
عکس از: بابک تفرشی
دهانه های برخوردی هِنبریدر سرزمین شمالیاسترالیا، روی سیاره ی زمین، یادگار برخوردیهستند که بیش از ۴۰۰۰ سال پیش رخ داده بود.
هنگامی که یک شهاب سنگباستانی از هم فروپاشید و ده ها تکه شد، بزرگ ترین تکه اش دهانه ایبه قطر ۱۸۰ متر را پدید آورد که دیواره ها و کف هوازده ی آن را در پیش زمینه ی این چشم انداز شبانه ی نیمکره ی جنوبیمی بینید.
در این نمای گسترده ی ایستاده (عمودی)، کهکشان باشکوه راه شیری را هم می بینیم که از افق به بالا کشیده شده و ابرهای تیره ی گرد و غبار، میدان های پرستاره ی مرکزش را مانند نواری تیره پوشانده اند.
با یک نگاه به صفحه ی کهکشانی می توانید ستارگان آلفا و بتای قنطورس و همچنین ستارگان چلیپای جنوبی (صلیب جنوبی) را هم شناسایی کنید. ابر کوچک ماژلان -ماهواره ی کهکشان راه شیری- هم روشنیاش در سمت چپ پیداست.
نوری که در افق، پایین سمت راست ابر کوچک ماژلان دیده می شود روشنایی یکی از شهرهای نزدیک نیست؛ این ابر بزرگ ماژلاناست که دارد طلوع کرده و از پشت افق بالا می آید.
واژه نامه:
Babak Tafreshi - Henbury craters - Northern Territory - Australia - planet - Earth - meteorite - crater - Milky Way galaxy - galactic plane - Alpha Centauri - Beta Centauri - star - Southern Cross - Small Magellanic Cloud - satellite - galaxy - Large Magellanic Cloud
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان