* در تصویر تازه ای که کاوشگر فرصت یا آپورچونیتیناسا با دوربین گستردهنمای خود (پانکم، Pancam) گرفته، یک دهانه ی دراز و کشیده به نام "روح سنت لوییس"، با یک برج یا منار سنگی درونش خودنمایی می کند.
![]() |
این تصویر در اندازه ی بزرگ تر |
خودروی فرصت (Opportunity) در روز ۲۶ آوریل ۲۰۱۵، ۴۰۰۰مین روز بهرامی (سول) از آغاز به کارش روی سیاره ی بهرام (مریخ)را پشت سر گذاشت. این خودرو از اوایل سال ۲۰۰۴ تاکنون سرگرم بررسی سیاره ی سرخ بوده است.
![]() |
دهانهی روح سنت لوییس که خودروی فرصت اکنون در آنست، در مرکز این نقشه جای دارد. برای دیدن جزییات نقشه نیاز به دیدن اندازه ی بسیار بزرگ آندارید |
این چشم انداز که در اواخر مارس ۲۰۱۵ گرفته شده، یک دهانه یکم ژرفا به نام "روح سنت لوییس"به درازای ۳۴ و پهنای ۲۴ متر، و کفِ اندکی تیره تر از سطح پیرامون را نشان می دهد. ساختار سنگی درون دهانه که در انتهای آن جای دارد، حدود ۲ تا ۳ متر بلندتر از لبه ی دهانه است.
نماهای این تصویر موزاییکی در روزهای ۲۹ و ۳۰ مارس ۲۰۱۵، در سول ۳۹۷۳ و ۳۹۷۴ ماموریت فرصت گرفته شدند. نگارشی از این تصویر که اینجا می بینید در رنگ تقریبا واقعی است و از پیوند نماهایی درست شده که با سه فیلتر رنگی پانکم در طول موج های۷۵۳ نانومتر (نزدیک-فروسرخ)، ۵۳۵ نانومتر (سبز)، و ۴۳۲ نانومتر (بنفش) گرفته شده اند.
چشم انداز رو به شمال خاور است. جایگاه خودرو و دهانه ی روح سنت لوییس نزدیک مرکز نقشه ی روبرو هستند:
دهانه ی روح سنت لوییس با شکل نامعمولش در بخش بیرونی لبه ی باختری دهانه ی اندیورجای دارد. دهانه ی اندیور یا تلاش دارای قطری نزدیک به ۲۲ کیلومتر است و خودروی فرصت حدود یک سوم از زمان ماموریت ۱۱ ساله اش را به بررسی لبه ی باختری این دهانه گذرانده.
لبه ی برجسته ی باختری دهانه ی اندیور در این چشم انداز، از سمت چپ دهانه ی روح سنت لوییس تا شمال ادامه دارد. اندکی از بخش دوردستِ اندیور در دو سوی برج سنگی دیده می شود.
![]() |
این هم نمایی سه بعدی (استریو) از دهانه ی روح سنت لوییس از چشم خودروی فرصت یا اپورچونیتی ناسا. برای دیدن آن به حالت استریو، نیاز به عینک آبی/سرخ با شیشه ی سرخ روی چشم چپ دارید. تصویر بزرگ تر |
crater - Spirit of St. Louis - panoramic camera - Pancam - NASA - Mars Exploration Rover Opportunity - Martian day - sol - Mars - wavelength - infrared - Endeavour Crater - rock spire - stereo
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان