Quantcast
Channel: یک ستاره در هفت آسمان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

تیر شهاب در دل کهکشان

$
0
0
بارش های شهابی ماه آوریلکه بارش شلیاقیهم یکی از آن هاست، از بیش از ۲۰۰۰ سال پیش تاکنون دیده شده و می شوند. این بارش ها هرسال با گذر سیاره ی زمین از درون جریان خاک و خرده سنگ هایبه جا مانده از دنباله دار بلند-دورهی تاچررخ می دهند.
در این نمای آسمان شب که در ساعت های آغازین ۲۱ آوریل گرفته شده، یکی از همین ذرات را می بینیم که با سرعت ۴۸ کیلومتر بر ثانیه دارد از فراز حدود ۱۰۰ کیلومتری سطح زمین می گذرد.
رد درخشان این شهاب رو به افق جنوب خاورست و دارد از روی ناحیه ی مرکزی کهکشانِ در حال طلوعِ راه شیری می گذرد. راستای رد آن به نقطه ی کانونی بارشدر صورت فلکی چنگ رومی (شلیاق) می رسد. این صورت فلکی که به هنگام بهار نیمکره ی شمالی در بالای آسمانست، در بالای این چشم انداز و بیرون از چارچوب جای دارد.
در سمت راست کوژی مرکزی کهکشان، ستاره ی غول کژدم‌دل (قلب عقرب، آنتارس) را می بینیم که با نور زردفامش می درخشد. بالاتر از آن، نزدیک لبه ی سمت راست، یک نقطه ی درخشان تر می بینیم که سیاره ی کیوان (زحل) است.
این عکس در ایستریای کرواسیگرفته شده و می توانیم در آن، بازتاب نور سبز این شهاب شلیاقی در آب های دریای آدریاتیکرا هم ببینیم. 


واژه نامه:
Lyrid Meteor Shower - planet - long-period - Comet Thatcher - comet - constellation Lyra - star - Antares - Milky Way - bulge. - Saturn - meteor - Adriatic Sea

منبع: apod.nasa.gov

Viewing all articles
Browse latest Browse all 5950

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>